РУСИ УЛАЗЕ У ПАРЛАМЕНТ СРБИЈЕ- ПРВИ НА ЛИСТИ ДРАГАН ТОДОРОВИЋ

Данас је у Медија центру Удружења новинара Србије најављено формирање изборне листе Српско руског покрета.  Изборну листу странке Руске националне мањине подржала је Колиција Родољуби коју чине Источна алтернатива – Драган Тодоровић,  СОФ – Синиша Ковачевић, Српска лига – Александар Ђурђев, и Мађарска лига –  Чонгор Леваи.

979d7033-70a0-4a0d-9371-05d2d5ec808d-640x427

Листа „Српско руски покрет“ наступа под слоганом Хоћемо савез са Русијом! Најављено је учешће на свим нивоима избора, од локалних, преко покрајинских до републичких. Носилац листе је Слободан Димитријевић, први на листи кандидата за републички парламент Драган Тодоровић, а  Александар Ђурђев је први на листи на покрајинским изборима за Војводину.

Слободан Димитријевић истакао је да је Српско руски покрет мањинска странка Руске националне мањине, чији циљ је да окупи грађане који се залажу за што ближу сарадњу Србије и  Руске Федерације.

Драган Тодоровић, први на листи кандидата за републички парламент :

Коалиција Родољуби није имала дилему око подршке Српско руском покрету. Делимо идеје и циљеве око савеза са Русијом. Сматрамо да је ово једини начин да се заустави овај пут пропадања Србије. Власт константно спинује и ствара атмосферу која за циљ има да гласаче задржи у кућама и убеди грађане да изласком на изборе не добијају ништа. Позивамо све да изађу на изборе, јер неизласком на изборе помаже се директно Вучићу.

Представник Српског отаџбинског фронта на данашњој конференцији Снежана Добрић, позвала је грађане да својим гласом донесу промене: „Не смемо бити инертни, јер само залагањем и љубављу према отаџбини можемо донети Србији добро.“

Саша Дујовић из Покрета ветерана истакао је:

„ Залагаћемо се за што ближе односе са Русијом и Војни савез са Русијом је неопходан Србији, више од две трећине грађања се залаже за то. Инсистираћемо на двојним држављанствима током кампање и верујем да ће се број захтева мерити милионима.“ – напомиње Дујовић.

Чонгор Леваи из Мађарске лиге  подсећа да се његова организација залаже за сва уставом загарантована права мањина и што јаче везе Србије са Русијом, те се сарадња са Српско руским покретом наметнула као логична.

Први на листи кандидата за покрајински парламент биће  Александар Ђурђев из Српске лиге, који је упутио апел свим родољубима да новоформираној листи дају подршку:
,, Родољубива Србија сада има за кога да гласа, током кампање представићемо све модалитете сарaдње са Руском Федерацијом и грађанима показати који и колики је интерес Србије у томе.

Најављено је предавање изборне листе у наредне недеље.