Проглас

SLМи смо покретачи десне патриотске политичке интеграције који следе традицију европског и српског конзервативизма и сматрају да су традиционализам и хришћанство непресушни извори најбољег што је наша цивилизација изнедрила. Зато желимо да градимо систем на вредностима које су одувек чиниле сигурне темеље европске цивилизације.

Сматрамо да основ државне политике треба да буде истински патриотизам и васпитање младих у духу љубави према отаџбини.

Ми смо снага која ће одмах раскрстити са свим заблудама из прошлости како бисмо припремили српску државну и културну политику за национални и духовни преображај.
Себе видимо као део таласа нове европске и евроазијске деснице, која једина има право и снагу да говори о стварним проблемима и да их решава. Морамо храбро да кренемо напред са одважном вером у бољу будућност, која долази са нама.

СТАЊЕ УМНОЖЕНИХ НЕЛОГИЧНОСТИ – НАША ПОЛИТИЧКА СТВАРНОСТ

Данашње прилике одликују умножене нелогичности. Мада је против НАТО-а 70% наших грађана, све партије у парламенту залажу се за сарадњу са НАТО-ом. Иако 95% становништва чине верујући људи, цео систем се гради у супротности с оним што налажу морал и вера. Две трећине грађана тражи блиску сарадњу са Русијом, а цела држава се обликује као колонија западних сила. Наша школована српска, мађарска, словачка, ромска и остала омладина се исељава, а у земљу нам доводе Сиријце, Авганистанце и друге унесрећене.
Србија са постојећим ресурсима може да буде развијена земља. Да би то постала, морамо да покренемо све капацитете које имамо како бисмо нашим грађанима омогућили бољи, безбеднији и спокојнији живот.

ОДГОВОРНИ СМО МИ

И то највише ми са патриотске деснице. Свађамо се, делимо и допуштамо да велике идеје пропадну због недозрелости, сујете и ситних личних користи. За све ове године нисмо успели да направимо уједињени политички блок који би на прави начин представљао интересе наших бирача. Бар до 40% грађана који би гласали за десну политичку опцију, због наше неодговорности нема чак ни своје представнике у парламенту. А за ту, нужну промену управо ми морамо највише да се боримо.

ИМА МЕСТА ЗА СВЕ

Желимо да покренемо и подржимо све процесе сабирања на десној политичкој сцени. Најпре морамо да окупимо одговорне и способне људе који данас немају где да се ангажују или се не препознају у постојећој политичкој понуди. Затим ћемо свима понудити минимум програмских принципа око којих би патриотске странке, покрети и организације могли да се окупе. Разговараћемо са свима и нудити све облике сарадње: од конкретних акција, преко политичких и законодавних инцијатива, до трајних коалиција. Просвећена патриотска и уједињена српска десница мора коначно да раскине са заблудама из прошлости и да припреми српску културну политику за национални и духовни прогрес у времену које долази.

ЕВРОПА КАО УЗОР ЗА УСПОСТАВЉАЊЕ ПОРЕТКА

Да би решила било који проблем, Србија мора најпре да се успостави као држава по угледу на најразвијеније европске државе. Мора да се поштује Устав, који каже да је Србија на првом месту држава српског народа и на основу којег је ћирилица службено писмо.
У Србији сви морају да поштују закон и да плаћају порез.
Ми тражимо да се уместо постојећег хаоса поново успостави ред, извесност и сигурност у живот грађана наше Србије. Да државни органи, снаге безбедности и правосуђе поново почну да ваљано обављају свој посао.

ДРЖАВА СРПСКОГ СТАНОВИШТА

Одбрана нашег културног националног идентитета одувек је у тесној вези са одбраном и животним опстанком наше државе и нас самих. Генерације наших предака грчевито су се бориле да би створиле и очувале државу. Зато и наш највиши циљ мора да буде опстанак нације.
Због погрешног система вредности, Србија се данас празни. Због погрешних политика проживљавамо тешку кризу колективног ума и идентитета нашег националног бића. Срби заборављају и потискују да су Срби.
Да бисмо уопште преживели, осим државног интереса и безбедности у центру нашег деловања морају да буду политика идентитета и демографија. Наиме, колективну свест треба усмерити да на ствари гледа са чистог српског становишта, на оно што је реално и у складу са интересима српства. Тако, Србија мора да реформише своју просветну, верску, културну и научну политику полазећи од српског становишта.
Само потпуно нова и делотворна политика националног идентитета подстаћи ће буђење и обнову српског националног духа и помоћи Србима у региону и дијаспори да очувају слогу кроз припадност нашој нацији.
Дакле, српско становиште подразумева српски национални интерес, кроз матрицу српство без услова, преговора и поговора. Српско становиште подразумева интегралистичку културну политику о целини српског народа.
Демографска безбедност захтева да држава и друштвени субјекти уложе сву снагу у очување и обнову домаће популације. Створићемо темељан систем захваљујући којем ће се српско становништво вратити у опустеле крајеве и поправићемо демографску слику Србије. Вишечлане породице плаћаће много мање порезе, потпомоћи ће се повратак на село, а инвестирање у сиромашне крајеве биће ослобођено пореза.
Нема демографске обнове без обнове јаке породице у којој родитељи имају неоспоран ауторитет над својом децом.

СРПСКИ НОВАЦ ИНВЕСТИРАТИ У СРПСКУ ПРИВРЕДУ

Наш је задатак да направимо привредни амбијент у коме је српски привредник увек у предности у односу на оног страног. Без домаћих привредника и компанија нема покретања привреде и држава мора њих да субвенционише. Српска привреда има лош рејтинг код банака јер домаће фирме имају нагомилане дугове под високим каматама. Држава мора да им помогне да сервисирају дугове и покрену производњу.
Успех српске привреде гарантује једино извоз, а искуства из непосредне прошлости потврђују да ми своје сировине и производе можемо највише да извеземо у Руску Федерацију. Уопштено привреду треба да прилагодимо тржиштима на којима имамо шансу. Уместо кредитно-увозно-дистрибуцијске политике треба инсистирати на развојно-производно-извозној политици.
Треба активирати штедњу (око 8–9 млрди Евра) и девизне резерве (око 11–12 млрди Евра) како би се помогло онима који повећавају БДП и запосленост.
Транзицију треба завршити преко Транзиционе банке, која би имала орочено постојање и новим предузетницима давала бескаматне или нискокаматне кредите, али никако оне који се отплаћују унедоглед (не дуже од 5 година).
Нигде у свету као сада у Србији не стоји запарложено 1.000.000 хектара пољопривредне земље. Наша пољопривреда може да производи четири пута више.
Споразум о стабилизацији и придруживању са Европском унијом значи камен о врату за српску привреду. Субвенционисани европски произвођачи потпуно преузимају наше тржиште науштрб домаћих предузетника, који се дискриминишу. Ми ћемо покушати то да изменимо, а ако не успемо, штитићемо српско тржиште свим другим механизмима. Вратићемо српско тржиште српским произвођачима.

САВЕЗ СА ПРИЈАТЕЉИМА

Две трећине грађана Србије жели блиску сарадњу са Русијом. Русија је одувек била заштититник православних народа. Осим тога, Србија има све геополитичке, безбедносне, интересне, идентитетске и културне разлоге да што више јача своју сарадњу са Русијом као својим судбинским савезником.
Сарађиваћемо и трговати и са свим осталим државама које су према нама пријатељски расположене. Процес наших европских интеграција никако не напредује. Напротив, шта год ми урадили да бисмо испунили наметнуте услове, све смо даље од циља. Треба увек да имамо на уму да само чланство у ЕУ не гарантује висок животни стандард, што се јасно види на примерима Грчке, Бугарске, Румуније, Мађарске, Хрватске.
Због безбедносно осетљивог положаја, вратићемо обавезно служење војног рока, покренути оснивање посебних служби безбедности и повећати буџет за војску и модернизацију целокупног безбедносног сектора.

Време је за акцију! Време је за нову српску десницу! Време је за српску Србију!