ПРЕДСТАВЉЕНА ЛИСТА “ СРПСКО- РУСКИ ПОКРЕТ – СЛОБОДАН ДИМИТРИЈЕВИЋ“

На конференцији за новинаре одржаној данас у Прес-центру представљена је листа „Српско- руски покрет – Слободан Димитријевић“. Председник покрета Слободан Димитријевић обавестио је јавност да ће ова листа под слоганом „ За добро Србије- савез са Русијом“ наступити на предстојећим изборима као мањинска странка.

979d7033-70a0-4a0d-9371-05d2d5ec808d-640x427

Подршку за то имаће од удружења Источна алтернатива, СОФ, покрет Ветерана, Српске лиге, Мађарске лиге и коалиције Родољуби. Први на листи биће Драган Тодоровић. Данас у Прес-центру  такође су говорили и представници поменутих удружења и покрета и то: Саша Дујовић, председник покрета Ветерана, Снежана Добрић, потпредседник СОФ-а, Александар Ђурђев, председник Српске лиге и Левај Чонгор, председник Мађарске лиге.

На конференцији су изнете основне идеје листе „Српско- руски покрет Слободан Димитријевић“ које се односе на савез са Русијом на свим нивоима. Овај покрет се оштро супротставља свакој политици која нас води у НАТО пакт.

Такође сматра да Србија треба да уђе у ОДКБ, где су њени историјски доказани пријатељи којима може да верује а не да буде део злочиначког војног удружења које јој је толико зла нанело. Русија је много више од регионалне силе и то доказује и геополитичка реалност последњих година.

Српски и руски народ везује пуно тога, од словенства, преко Православља до заједничких историјских околности које су све јаче везивале руску и српску, крвљу натопљеном, братску судбину. Ова листа се залаже за јачање економских веза две земље кроз Евроазијску економску унију.

Само кроз савез са Русијом Србија се може извући из ропства и окупације у коју су је беспоштедно увлачиле владајуће структуре протеклу деценију и по и одбранити свој суверенитет и територијални интегритет. Само кроз савез са Русијом Србија може оживети привреду и производњу, смањити незапосленост и  сачувати достојанство и свој културни и верски идентитет.

Из свих наведених разлога листа „Српско- руски покрет – Слободан Димитријевић“ наступиће на предстојећим изборима промовишући управо ове, више вредности које красе и везују два братска народа. Савез са Русијом није само питање алтернативе, већ је пре свега, питање опстанка.