ИЗАБРАНО РУКОВОДСТВО ГРАДСКОГ ОДБОРА СЛ У НИШУ

Српска лига (СЛ) изабрала је руководство Градског одбора (ГО) странке у Нишу, а на скупштини одржаној у петак, 04.маја 2018. године једногласно је од стране присутних делегата Градског одбора за председника изабран Александар Јањић, а за Секретара Стефан Бојичић.

Портпарол СЛ Владимир Јестровић на почетку је упознао присутне о досадашњем раду странке, а новоизабрани председник Градског одбора СЛ у Нишу Александар Јањић изјавио је потом да је недовољно пажње посвећено развоју југа Србије који, насупрот томе, има великих потенцијала у туризму, пољопривредној производњи, трговини, геостратешком положају града, те да ће ГО постати атрактивна понуда на тромој политичкој сцени Ниша.

Градском одбору СЛ у Нишу предстоји формирање тимова и деловање чланова стрнке на упознавању и приближавању грађанима свих тема којима се странка бави. Нарочиту пажњу посветићемо анимирању младих људи, који у великој мери одлазе из Србије, или у најбољем случају у Београд, да се политички ангажују и сами у оквиру градских институција утичу на побољшање животног окружења – изјавио је секретар ГО СЛ у Нишу.

Делегација СЛ посетила је данас Српско-руски хуманитарни центар и дала подршку добијању дипломатског статуса запосленима из Русије. Том приликом директору Центра уручили смо поклон слику руског генерала Михаила Чернајева, поводом 140 година од ослобођења Србије од Турака, који је заједно са још 3.000 својих сународника учестововао у Српско-турским ратовима од 1876-1878. године, после којих је Србија стекла независност и постала краљевина. Култури сећања и развоју српског идентитета СЛ посвећује велику пажњу, нарочито на широј употреби и промоцији државних симбола, заставе, химне и грба, али и српског писма ћирилице – изјавио је генерални секретар СЛ Горан Миленковић.

Побољшање демографске слике Србије треба да буде приоритет целокупног нашег народа, а то можемо само ако постанемо свесни својих могућности. Нико нам неће поклонити државу и зато морамо свим снагама да утичемо на то да је оснажимо и оставимо бољом нашим потомцима, него што је она данас. Исто тако, ситуација и животни стандард грађана у Нишу неће бити бољи сам од себе, већ сви они државно свесни и квалитетни људи морају да изађу из политичке апстиненције и делују на добробити друштва – рекао је председник СЛ Александар Ђурђев.