ЧЕСТИТКЕ ШТРАХЕУ НА УЛАСКУ У ВЛАДУ АУСТРИЈЕ

Улазак Слободарске партије Аустрије (FPÖ) у Владу Аустрије, представља велику победу патриотске и конзервативне политичке идеје у Европи и прекретницу за будуће међународне односе, посебно ако се зна да је ова партија искрени пријатељ Србије и да поштује њен територијални интегрите и суверенитет – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге, честитајући, аустријској странци и њеном председнику, господину Хајнц-Кристијану Штрахеу на великом политичком успеху.

Ђурђев истиче да је Слободарска партија Аустрије небројено пута доказала да је уз Србију, јер се противи једностраном проглашењу независности Косова, као и да је ова партија била против бомбардовања Србије 1999. године и додаје да је посебно важно што нас издваја као најзначајнију државу у овом региону и противи се њеном уласку у НАТО пакт, подржавајући и српску и аустријску војну неутралност, тако да ће њено директно учешће у власти бити значајно за цео српски народ и за бројне Србе које живе и раде у Аустрији.

Такође, ова партија има одличне односе са Русијом и оштро се противи лицемерству Европске уније (ЕУ) односно увођењем економских санкција овој земљи, тражећи да се успоставе зоне слободне трговине између ЕУ и Русије – каже Ђурђев и наглашава да ова партија, сада као део власти државе која ће председавати ЕУ у другој половини 2018. године, јасно показује да се однос снага у свету мења, и да је ово порука за Србију да треба да следи своје принципе и развија добре односе са свим земљама које поштују њене интересе.