Јанковића није брига што ћемо гладовати!

Београд, 8.3.2017 – Не само да бисмо распродајом земље страним држављанима остали без најплоднијег земљишта и обрадивих површина него би, с обзиром на драстично поскупљење хране у свету, и глад могла да закуца на врата Србије – упозорава Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ)

deca_zermlja

Држава дужна да учини све да 1. септембра не предамо у руке странцима нашу земљу и пољопривредне површине које нам обезбеђују храну за живот, како је предвиђено Споразумом о сталибилизацији и придруживању (ССП), потписаног у време власти Бориса Тадића.

Ђурђев напомиње да је цена житарица на светском тржишту у сталном порасту и да, сваким даном, расте вредност потрошачке корпе, као и цене прехрамбених производа, због чега нам прети опасности од глади и несташице хране, о чему не брине ни Саша Јанковић, чија је дужност као, још актуелног заштитника грађана, да штити основна људска права грађана Србије и њихово право на живот.

FB_IMG_1450444742627-640x426

Уколико раскрчмимо најквалитетније земљиште у Војводини које је житница овог дела Европе, не само да ћемо остати без основног извора за живот већ ће доћи и до поскупљења хране и пораста стопе сиромаштва у Србији – закључује Ђурђев.