Одмах прекинути дипломатске односе са црногорским режимом!

Београд, 19.10.2016 – Српска лига (СЛ) тражи од Владе Србије и свих демократских, национално и грађански одговорних политичких странака у Србији да од премијера и председника Црне Горе захтевају да хитно престане непријатељска пропагандна кампања против Србије и српског народа, у организацији и режији црногорског режима.

Истовремено, СЛ снажно подржава одлуку црногорске опозиције да не призна резултате изборне крађе, а од Владе Србије очекује да, због отворене оптужбе на рачун Београда да он стоји иза тзв. државног удара у Подгорици, одмах протера амбасадора Црне Горе у Србији и прекине дипломатске односе са последњим комунистичким режимом у Европи.

osnivanje-srpske-lige-4– Србија је дипломатске односе са Црном Гором морала да прекине још после црногорског признања лажне косовске НАТО државе, проглашене на привремено окупираној територији наше земље. Али, сада то више ни сата не сме да одлаже после отворене пљачке и прекрајања изборне воље црногорских грађана на протеклим изборима, на којима је монструозном опптужбом на рачун Србије, Мило Ђукановић отпочео свој „лабуђи пев“ – сматра Александар Ђурђев, председник СЛ.
Српска лига подсећа да је српско национално одређење у Црној Гори, све до насилног увођења комунизма 1945. године, када је „револуционарна власт“ прокламовала доктрину о црногорској нацији и црногорском националном идентитету – било апсолутно преовлађујуће. Од тог тренутка, када је Србима у Црној Гори ускраћено право на национално име, они су, противно својој вољи, сврстани у новоформирану црногорску нацију, па данас немају чак ни статус националне мањине.