Да Русија постане Србији оно што је Америка Израелу

Нас искрени пријатељ је Русија која се кроз историју, али и у данашње дане показала и доказала да је истински пријатељ Србије, једина која је узела у заштиту Србију као сто је Америка штитила Израел.

421932994_84798

Постоји велика сличност између народа Израела и српског народа. Обе државе имају за свој темељ крв и кости својих предака. Нарочито у Другом светском рату где су и једни и други убијани на најзверскије начине. Очигледно да се жртве не вреднују исто, јер неколико деценија касније српски народ се поново нашао у збегу и крвнички је убијан, отето му је срце Косово и Метохија, рушене су зграде, мостови, списак нема краја.
Америка је 40-их година 20. века помогла Израелу да направи своју државу, а данас њихов однос је такав да једни друге називају браћом. И Срби имају велког брата, а то је Русија. Она се данас бори да врати српском народу достојанство и најбитније да изгради савремену државу која ће бити јака и коју ће у будућности тешко ко моћи више да нападне и разара.
Однос који имају Америка и Израел је не само економски, већ и културни, религијски, дипломатски а на првом месту војни и Америка је та која пружа сву војну помоћ Израелу у борби за свој опстанак. Русија то жели исто да пружи Србији јер однос ова два народа је прожет вишевековним братским односом. Када је било најтеже, велики брат је штитио и помагао малом брату. Немојмо заборавити Први светски рат, када је царска Русија буквално запретила западу да се Србија мора заштитити иако она сама није имала снаге, али ушла је у битку да би спасила свог малог брата. Поред историјских и културних веза, најјача је духовна, православна.
Данас више него икада  потребно је да се продубљује братски однос, јер од велике је важности ради спасења српског народа да руско присуство у Србији буде свеприсуство. Да Русија постане Србији оно што је Америка Израелу.

Александар Ђурђев, један од лидера Српско руског покрета Родољуби