Упутити безбедносне снаге Војске Србије на Космет

Српска Лига најоштрије осуђује све учесталије нападе на Србе у њиховој држави, у јужној покрајини Косово и Метохија. Најновији напад десио се синоћ око 20.30 часовс код Вучитрна, у селу Гојбуља, где је бачена бомба, која није експлодирала. У тренутку напада у локалној продавници у којој се окупљају Срби се налазио већи број људи.

Подсећамо, да се у току прошле недеље догодио инцидент у Косовској Митровици, где су на 15 Српских кућа, исписани графити терористичке организације Исламске државе. Сваки овај напад представља покушај застрашивања Срба, као и застрашивање Срба повратника, када се зна да је од 1999. -те године протерано преко 220.000 Срба из својих домова, а повратак својим огњиштима, бар оно што је остало од њих је, учинило свега 15-так хиљада. Слични натписи терористичке организације ИД су се појавили још 2014.-те године на Манастиру Високи Дечани са потписима тзв. Ослободилачке војске Косова. Јасно је да КФОР не штити српски народ у оној мери којом је предвиђено у резолуцији СБ 1244. Када се томе придода да Еулекс не спроводи правду, по међународним одредбама где се зна да су осумњичене 32 особе, припадници тзв. ОВК, које нису процесуиране за кривична дела регрутовање, помагање и финансирање Исламске државе, који константно позивају на протеривање и убиства Српског народа и њихове деце.

Српска Лига још једном упућује апел свим надлежним институцијама у држави да се упуте загарантоване безбедносне снаге Војске Србије у нашу јужну покрајину и тако обезбеди сигурност нашим суграђанима према одредбама резолуције СБ 1244.