Делегација Српске лиге Републике Српске присуствовала је помену страдалим војницима ЈНА у Добровољачкој улици

Делегација Инцијативног одбора Српске лиге Републике Српске присуствовала је помену страдалим војницима ЈНА у Добровољачкој улици 02. и 03. маја 1992. године, који организује Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова. Годишњица злочина у Добровољачкој и ове године, као и прошле године обиљежава се у Миљевићима, умјесто на мјесту гдје се напад догодио, због опструкција, а и да би се избјегло понижавање жртава и њихових потомака. Обиљежавање, је почело служењем парастоса у цркви Светог великомученика Ђорђа у Миљевићима. Послије парастоса, су положени вијенци код централног Спомен-крста.

У нападу паравојних муслиманских наоружаних формација на припаднике ЈНА 2. и 3. маја 1992. године у Добровољачкој улици у Сарајеву убијена су 42 припадника ЈНА приликом договореног повлачења из зграде команде војне области, док је 71 рањен, а 207 припадника ЈНА је заробљено. Према националном саставу, убијена су 32 Србина, шест Хрвата, два муслимана и два Албанца, од тога 10 официра, 28 војника и четири грађанска лица који су радила у ЈНА. Нападом на колону ЈНА у Добровољачкој, која се мирно повлачила из Сарајева, према споразуму и уз гаранцију мировних снага УН, руководили су тадашњи члан Предсједништва БиХ Ејуп Ганић и остатак тадашњег руководства. Иако је за безбједност војника гарантовао тадашњи предсједник Предсједништва БиХ Алија Изетбеговић, колона ЈНА није безбједно изашла из Сарајева, већ је прекинута и нападнута.

Предсједник иницјативног одбора Даријо Лека истакао да ће страдање војника бивше ЈНА и грађанских лица у Добровољачкој 1992. године остати забиљежено као мјесто бешчашћа и страшног злочина без казне.