ИЗАБРАН ПРЕДСЕДНИК ГО СЛ У КРУШЕВЦУ

Српска лига (СЛ) одржала је седницу скупштине Градског одбора (ГО) у Крушевцу, на којој су делегати странке једногласно за председника изабрали Мирослава Стевшића, мастер инжењера електротехнике, који се приватним предузетништвом бави већ 20 година. Поред тога, за чланове Градског одбора именовани су: Кристина Симић, Раденко Даничић, Немања Радисављевић, Јелена Мијовић, Смиљко Мандић, Босиљка Мугоша и Дејан Јовановић, који ће на следећој седници одлучивати о именовању председника и чланова ресорних одбора.

Пошто је портпарол СЛ Владимир Јестровић присутнима укратко представио досадашње и будуће планиране активности странке, а председник Извршног одбора Радован Милованкић предложио и образложио предлог за именовање председника градског одбора у Крушевцу, скупу се обратио новоизабрани председник Мирослав Стевшић.

Крушевац је пре тридесетак година био четврти по снази индустријски град у некадашњој држави, а сада годишње из њега одлази три до четири хиљаде најобразованијих људи. Много је проблема задесило српски народ и чињеница је да заслужујемо и треба да се боримо да остваримо много више. Цела Србија, а поготово Крушевац имају огромних потенцијала за то. Српска лига ће својим радом у наредном периоду настојати да младе људе задржи овде и створи услове за искоришћавање свих потенцијала – изјавио је Стевшић, председник ГО СЛ у Крушевцу.

Поводом чињенице да трећина студената у Србији планира по завршетку студија да оде у иностранство, а грађани Србије из својих скромних средстава школују ту елиту за привредне потребе страних држава, онда морамо хитним мерама што пре да спречимо одлазак младих и да им обезбедимо повољне услове за напредовање у каријери. Један од могућих начина је и увођење ограничења за студенте, чије је школовање финансирано из државног буџета, да бар неколико година остану да раде у својој земљи, тако што ће им се понудити перспективан и добро плаћен посао – рекао је Горан Миленковић, генерални секретар СЛ.

Залажемо се да Србија повећа субвенције и помоћ коју добијају српски пољопривредни произвођачи, јер је великим увозницима хране једини мотив што већи профит, а не и очување домаћих произвођача хране. Искоришћавање великих потенцијала за развој пољопривреде у овој регији, нарочито воћарства и прераде воћа, треба да буде један од приоритета за Србију. Држава мора да развије привреду са нивоа извоза сировина до нивоа производње, продаје и извоза полупроизвода и готових производа, а у овом крају постоје и више него повољни услови за то – закључио је председник СЛ Александар Ђурђев.

На овој седници, такође, изабрани су коордниатори за одборе у оснивању за општине Расинског округа. Коорднатор за Брус биће Радмил Симић, за Александровац Милосав Ивановић, за Трстеник Чедомир Веселиновић, а за Ћићевац Топлица Пејић.