ВОЈВОДИНА МОРА ДА ДОБИЈЕ НАЈВЕЋУ ПОЉОПРИВРЕДНУ ЗАДРУГУ

Александар Ђурђев је истакао да Србија има огроман потенцијал, са око 70% обрадивог земљишта, а да је Русија највећи увозник јабучастог воћа  на свету

Александар Ђурђев председник Српске лиге разговарао је у Москви са замеником генералног секретара Јединсктвене Русије, Сергејем Железњаком који је И заменик председника државне Думе.
Александар Ђурђев истакао је да Србија има огроман потенцијал, са око 70% обрадивог земљишта, као И да је Русија највећи увозник на свету јабучастог воћа.
Србија у извозу воћа за Русију учествује са свега 2,1%.
“Ми ћемо то променити. Желимо да оформимо највећу задругу у Војводини за откуп воћа, поврћа, житарица, млечних и месних производа са грантованим ценама откупа. Војводина треба да добије свој центар, као И уједињавање произвођача у кластере зарад бољих тржишних услова. Школоваћемо И обучавати менадзере пољопривредних задруга И оснаживати домаћинства. Аеродром у Вршцу треба да добије своју нову употребну вредност, дистрибутивног центра робе српских произвођача, што ће знатно олакшати и убрзати транспорт И дати конкурентску предност при извозу.
Србија има сигурног пријатеља и партнера. Зато хоћемо савез са Русијиом!” рекао је Ђурђев.