СРПСКА ЛИГА ЧЕСТИТА ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ ДАН ПОБЕДЕ

Сутра се у целом свету прославља Дан победе над фашизмом 9. маја 1945. године и ми морамо бити поносни на то што су нам наши славни преци омогућили да се са радошћу сећамо дана када смо били активни учесници велике победе добра над злом.

У свим несрећама које смо као народ доживели у XX веку, небројене голготе, страдања, прогоне, мучења, ради свог достојанства и истине, српски народ вођен је својим урођеним слободарским духом и борбом за правду. Ни пред једним агресором нисмо се сагнули, увек смо били победници и тиме смо доказали да смо били на путу живота.

Поносни смо на наша два антифашистичка покрета и на то што смо се као народ први у Европи организовали на отпор окупатору. Поносни смо на то што је наш народ активно учествовао заједно са Црвеном армијом у ослобађању некадашње Југославије и данас се залажемо за заустављање погубних процеса прекрајања и ревидирања историје.

И тада и данас, Русија је поднела највећу жртву ради победе добра, била је и остала једини искрени и доказани пријатељ и савезник Србије. Ради опстанка и светле будућности за коју се и данас боримо све своје државне потенцијале треба да оријентишемо ка стварању савеза са Русијом, јер је то за нас пут достојанства и просперитета.

Српска лига позива грађане да сутра од 12:00 сати учествују у Бесмртном пуку у Србији, који почиње шетњом код Меморијалног комплекса погинулих за ослобођење Србије у Другом светском рату у Рузвелтовој улици, према Руском дому у Улици краљице Наталије.