Мађарска лига приступила коалицији Родољуби

Мађарска лига приступила коалицији РодољубиДанас  је у медија центру Удружења новинара Србије потписан споразум о јачању коалиције Родољуби, којој је приступила Мађарска лига, господина Леваи Чонгора.

Тачке уједињења и смернице заједничког деловања дефинисане су у две основне тачке:

СНАЖНА СРБИЈА

Суверена, снажна и уједињена држава, са владавином права и моралном политиком, организована тако да обезбеди благостање свих грађана, са развијеном пољопривредном и иидустријском производњом, стварном демократијом и социјалном правдом, снажном одбраном, заштићеном породицом са више деце, отворена и спремна за равноправну сарадњу са свима у свету.

САВЕЗ СА РУСИЈОМ

Озваничен споразумом о савезништву и заједничкој одбрани, утемељен на вековима духовног јединства и заједничке борбе, као основа самосталности Србије и заједничких развојних пројеката, али и као фактор мира, стабилности сарадње на Балкану, у Европи и свету.

Драган Тодоровић председник Источне Алтернативе и један од лидера коалиције истакао је следеће: ,,Ми као Родољуби немамо ограничења било које врсте када су у питању људи који желе добробит Србији, ни генерацијска ни националних ни било којих других. Изузетна нам је част што данас део коалиције Родољуби постаје и Мађарска Лига.

Леваи Чонгор лидер Мађарске лиге образложио је разлоге приступања коалицији:

,, Мађарска лига се залаже за традиционалне вредности хришћанске Европе. У коалицији Родољуби препознали смо људе који деле исти систем вредности и није нам било тешко да направимо договор о сарадњи. Као политичка странка Мађара у Србији залажемо се за права наших сународника и просперитет Србије. Такође се залажемо за што већи и ближу сарадњу са Руском Федерацијом, по узору на Мађарску која иако део ЕУ све своје капиталне пројекте спроводи у сарадњи са Русијом.“

Александар Ђурђев председник Српске лиге изразио је задовољство због проширења коалиције Родољуби:  За кратко време успели смо да окупимо релеванте политичке факторе и овим путем позивамо све којима су родољубива и патриотска осећања на срцу да нам се прикључе. Мађарска лига се истиче као поуздан партнер и задовољство је сарађивати са оваквим људима.

Драмски писац Синиша Ковачевић председник СОФ-а захвалио се Леваи Чонгору следећим речима: Господине Леваи хвала Вам што сте данас са нама, хвала Вам јер сте као човек вашег образовања  са пасошем суседне државе могли сте да изаберете живот у било којој европској земљи а остали сте овде.  Делимо исти животни простор, исте муке и иста надања.“