ЧАНАК и НОВОСТИ на истом задатку: ПОЉУЉАТИ УГЛЕД СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ

Чанак и његов ЛСВ позвао је на укидање Веронауке у школама у Србији где се 95% грађана изјаснило као верујуће. Да ли родитељи знају да им ти исти људи у уџбенике и читанке сервирају лекције о толеранцији, кроз слике о истополним браковима и еутаназији?

Србија не жели друштво у којем влада себичност и изопаченост. То значи гајити мале егоцентрике које неће бити брига ни за породицу ни за сопствену земљу.
Све јачи и учесталији напади на Српску православну цркву, који ових дана долазе са разних адреса, нису ни случајни ни безазлени. Удар на један од кључних стубова на којима почива наша свеукупна национална свест и постојање, део су шире и веома перфидне кампање која има само један циљ – да уништи све што са собом носи српско име, српску традицију и српску будућност.

Зато не треба да чуди и чињеница да је лидер ЛСВ-а, Ненад Чанак недавно затражио да веронаука поново напусти школске учионице, баш као у његово доба, кад је на челу радије носио срп и чекић. Ово је покушај ЛСВ-а да подигне цену себи, наравно, по леђима оних недужних – наше деце.

SL
Ипак, знајући и досадашње иступе господина Чанка, то не оставља толико горак укус као чињеница да некада угледан српски лист ,,Вечерње новости,, почиње да предњачи у негативној кампањи против Српске православне цркве и најугледнијих архијереја наше Цркве.

Користећи свој положај, он напада врх СПЦ, сврставајући се на страну са горе поменутим г. Чанком. Потпуно је неозбиљно и непримерено нападати Његову Светост Патријарха српског Г. Иринеја, Митрополита Амфилохија, Епископа Иринеја, као и професора Дарка Танасковића, због разговора које су водили са Папом Франциском. Сматрамо да је одлука СПЦ да упути делегацију у Ватикан била основана и одговорна и тиме подржавамо свако одговорно понашање наших духовних представника, које је у интересу српског народа.