Најава: Споразум о јачању родољубивог савеза

У петак 18.12.2015 године у Београду биће потписан  споразум о политичкој сарадњи патриотских покрета који деле исте политичке и вредносне циљеве.

Споразум о јачању родољубивог савеза потписују :

Драган Тодоровић, председник Источна алтернатива

Владан Глишић, председник Народна мрежа

Алексадра Ђурђев, председник Српска лига

Жељко Чуровић, председник Српска вертикала

Горан Петронијевић, председник Покрет за Србију

Симон Ђуретић, преставник Српско народно вијеће Црне Горе

 

Тачке уједињења покрета и смернице њиховог заједничког деловања су:

 

  1. СНАЖНА СРБИЈА

(суверена, снажна и уједињена држава, са владавином права и моралном политиком, организована тако да обезбеди благостање свих грађана, са развијеном пољопривредном иидустријском производњом, стварном демократијом и социјалном правдом, снажном одбраном, заштићеном породицом са више деце, отворена и спремна за равноправнусарадњу са свима у свету

  1. САВЕЗ СА РУСИЈОМ

(озваничен Споразумом о савезништву и заједничкој одбрани, утемељен на вековима духовног јединства и заједничке борбе, као основа самосталности Србије и заједничких развојних пројеката, али и као фактор мира, стабилностии сарадње на Балкану, у Европи и свету.

 

Потписници сматрају да имају  неотуђиво демократско право и дужност да устану у одбрану слободе, духовног и националног идентитета нашег народа.

Прихватајући наведене циљеве ступиће у савез ради заједничког политичког деловања и овим приликом позивају све патриотске покрете, организације и појединце да нам се придруже.

okrugli_sto_moskva (8)