Марко Радоњић: Србија-држава српског становишта

Marko-radonjic-medija-centar-11-9-2015Ми из Српске лиге залажемо се за успостављање државе српског становишта, односно националне државе Србије.

Наш највиши циљ треба да буде опстанак нације. Зато, српско становиште мора да подразумева српски национални интерес испред свега.

Морамо да разумемо да се у основи националног питања налази животни стандард, односно да је питање национализовања народа питање стварања могућности бољих политичких, економских и социјалних односа, односно питање стварања државе. Стога, колективну националну свест треба што прецизније усмерити тако да на ствари гледа са чистог српског становишта, и то на оно што је реално и у складу са интересима српства.

Само потпуно нова политика националног идентитета подстаћи ће буђење и обнову српског националног духа. Зато у Србији сви морају да раде и да поштују закон. Народ не сме више да трпи и да буде жртва поделе.

Да би решила било који проблем, Србија треба најпре да се успостави као држава, и то по угледу на најразвијеније европске државе. Мора да се поштује Устав, који каже да је Србија на првом месту држава српског народа и на основу којег је ћирилица званично службено писмо. Мора се обезбедити ефикасна примена позитивних закона, као и много већи степен извршности. Као законска категорија треба да се уведу краћи рокови за окончање свих судских поступака, односно систем судства треба поставити тако да буде независно и ефикасно.

Морамо се изборити да изградимо јединствену, моћну, економски и војно јаку националну државу Србију. Зато Вас позивам да се придружите у нашој борби за боље сутра.

Чврсто верујемо да бољи дани долазе у времену испред нас и да ће се Србија ће се пробудити! Међутим, процес обнове Србије мора почети сада и одмах.