Српска лига захтева хитну смену повереника за заштиту равноправности Бранкице Јанковић због нестручног и несавесног рада

brankica jankovic

Бранкица Јанковић узнемирла је јавност у Србији својим егзибиционистичким предлогом да се азилантима са Блиског истока населе „опустели делови Србије“.
Овакве исхитрене изјаве, дате без икакве предходне анализе и плана, показују сву нестручност Бранкице Јанковић. Такви предлогом она је показала неодговорност не само према грађанима Србије већ и према азилантима.
Предлог Јанковићеве о насељавању избеглица у пределе у којима нема основних услова за живот, квалитетне путне инфраструктуре и организоване здравствене заштите показује да она није дорасла својој функцији.
Проблем опустелих крајева Србије се не решава присилним насељавањем азиланата, који иначе не желе останак у Србији већ одлазак у ЕУ, већ изградњом инфраструктуре за останак и повратак људи у те крајеве.
Српска лига позива Бранкицу Јанковић да се коначно понесе одговорно и поднесе оставку. Уколико то она сама не учини у најкраћем року, Српска лига ће затражити од посланика Скупштине Србије њену смену.