Јестровић: Стоп просјачкој мафији!

Београд, 25. децембар 2017 – Организована злоупотреба деце у послу просјачења је кривично дело и државни органи али и сами грађани морају већу пажњу да посвете овом проблему jeр није довољно ту децу склонити са улице већ је неопходно казнити криминалне групе које се баве овим нелегалним послом –изјавио је Владимир Јестровић, портпарол Српске лиге.

О размерама овог проблема говори и податак да у Србији делује најмање пет организованих криминалних група које присиљавају децу на просјачење – каже Јестровић и додаје да је у овом ланцу заробљено око 4.000 деце, од чега половина у Београду, а најчешће су то ромска деца која под физичким и психичким принудом пристају да просе.

Сваки динар који грађани дају овим малим просјацима продужава њихову агонију пошто ће их организатори кривичног дела поново слати на улицу, стога апелујемо и на грађане да се, упркос сажаљењу које ова деца могу изазвати код њих, уздрже од давања новца, већ да овакве случајеве пријаве полицији која ће процесуирањем таквих случајева доћи до њихових налогодаваца – закључује Владимир Јестровић.