Србија мора да гласа против антиизраелске резолуције у Унескоу!

Србија не сме да подржи срамну резолуцију под називом „Окупирана Палестина“, усмерену против Израела и јеврејског народа, уколико се она нађе на дневном реду овогодишње Генералне конференције Унескоа, а  коју је, на предлог арапских земаља, формално изгласао Извршни одбор те организације, са циљем да се поништи хиљадама година дуга веза Јевреја са јерусалимским старим градом – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ).

Време је да наша држава узврати пријатељском јеврејском народу и искаже захвалност Израелу што се, упркос свим притисцима, доследно противи признавању једностраног проглашења независности јужне српске покрајине – каже Ђурђев и подсећа да је Србија дужна да се понаша као одговорна земља и да ни по коју цену не дозволи да у односима две земље настану било какви проблеми, попут оних из 2012. године, када смо у Уједињеним нацијама (УН), предвођени лажним патриотом Вуком Јеремићем, признали Палестину као несталну чланицу УН и тиме нанели тежак ударац Израелу.
– Овај наш став не значи да Србија не саосећа са народом Палестине, али проблеми Палестинаца последица су глобалне нихилистичке политике западних земаља према малим народима. С друге стране, резолуција “Окупирана Палестина“ није ништа друго него антиизраелска и директно усмерена против целокупног јеврејског народа, што доказује да су међународне организације, као што су Унеско  и УН, пристрасне и наклоњене само једној страни, с обзиром на то да у њиховом чланству има много више арапских, антисемитских земаља него оних који подржавају јеврејску државу – закључује Александар Ђурђев.