Миленковић: Грађани да купују српске производе

Прехрамбени и козметички производи са запада намењени Србији и земљама источне Европе су мањег квалитета, јер имају више адитива, конзерванса и арома, односно мање природних састојака од оригиналних производа. Српска лига зато апелује на потрошаче да купују храну произведену у Србији, јер ће на тај начин пре свега јести квалитетне производе, сачувати своје здравље, али и подстаћи развој своје економије – изјавио је генерални секретар СЛ Горан Миленковић.

Не смемо дозволити да производи истог назива, често и веће цене, али далеко лошијег квалитета заврше на српском тржишту под брендом висококвалитетне западне робе. Поједини произвођачи са запада су то признали, а многи западни медији то и потврдили, па више не треба имати никакве сумње у опасности конзумирања таквих производа – наводи Миленковић.

Привреда и потрошачи у Србији не смеју бити талац увозника и трговаца. Надлежне институције, као што су Национална референтна лабораторија и Министарство пољопривреде, треба да врше строги мониторинг и контролу увозне хране и подстичу потрошњу српских производа. Поред тога што се на тај начин подстиче развој српске економије, бићемо сигурни да једемо најздравију храну – истакао је Горан Миленковић.