Има начина да српска земља остане у нашим рукама

Београд, 11. август 2017 – Кроз пројекат „500 задруга у 500 села“ и Споразум о дугорочној сарадњи и пројекат „Практична школа задругарства“, потписан јуче у Новом Сланкамену, који потенцира позитиван пример удруживања појединачних пољопривредних произвођача, значајно ће се смањити могућност да странци у бесцење покупују нашу земљу, против чега се месецима бори наша странка – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ), истичући позитиван пример министра задуженог за регинални развој Милана Кркобабића који је уз подршку председника Вучића конкретним мерама покушава да заустави умирање српског села.

Ђурђев истиче да су удружени сељаци из Новог Сланкамена показали како четрдесетак домаћина, окупљених око једне идеје, може да има своје засаде и хладњачу капацитета више од 3.000 тона, чиме су заокруженим процесом производње успели да себи створе финансијску сигурност и да не зависе од уцена великих откупљивача. Такође, успели су да покажу како може да се извезе 8.000 тона воћа у Русију, а део и у Европску унију.

Председник СЛ је уверен да би пример Новог Сланкамена могли да следе многи у Србији а посебно би било битно да тај концепт заживи у пограничним подручјима, на којима би, неконтрлисаним отуђењем земљишта, потенцијално био угрожен територијалним интегритет наше земље.