Српска лига (СЛ): Основце учити да је Косово Србија

Због снажног притиска оног дела јавности који настоји да прихвати „реалност“ у виду признавања насилног цепања Србије и тзв. независности Косова, појединци су приморани на дела цртања мурала, јер је то један од видова јавног деловања и скретања пажње на проблеме који муче цео српски народ – сматра Горан Миленковић, генерални секретар СЛ.

Српска лига сматра реаговање школе у Новом Саду и уклањање графита на примедбу мајке детета, која се буни због мурала посвећеног очувању Косова и Метохије у саставу Србије, лицемерним, јер у основним школама и образовању деце постоје стварне неприкладне политичке поруке на које би требало скретати пажњу. Основце треба учити свим позитивним етичким вредностима, као што је борба нашег народа за слободу, истину и правду до данас кроз очување Косова и Метохије у саставу Србије. Као што је 2+2=4, тако је Косово Србија – наводи Миленковић.

Уставне обавезе свих државних органа су да заступају и штите државне интересе Србије на Косову и Метохији„, па је тако истицање српског идентитета, културе и државности у основним школама обавеза, нарочито од када се налазимо у озбиљним проблемима на свим пољима. Штитећи своје интересе и образујући најмлађе на овај начин гаранције су за развој и просперитет свих грађана Србије у будућности – закључује Миленковић.