Представници Родољуба прослављају Дан Републике Српске у Бања Луци.

Свим грађанима Републике Српске као и целокупном српском народу честитамо Дан Републике Српске. На дан Светог Стефана Првомученика 9. јануара 1992. године српски народ западно од Дрине прогласио је Републику Српску. Најзначајнији дан у новијој историји нашег народа представници Родољуба прославиће свечано са браћом из Републике Српске.

Као одговор на настојања структура Федерације и дела међународне заједнице да уруше легитимитет и легалитет Републике Српске, Родољуби ће интенизивирати свој рад на што јачем повезивању српског народа у региону.

Инсистираћемо на што чвршћем повезивању нашег народа са обе стране Дрине кроз политичке, економске, културне, образовне, спортске и друге сфере. Циљ нам је да 9. јануар у будуће буде празник и у Србији. Такође, чинићемо све да се успостави јединствен образовни систем у свим српским државама, тако да у будућности, између осталог, имамо један Буквар за сву српску децу. Исто тако, сматрамо да је време да се у свим српским школама учи историја Срба са свих српских земаља. У привредном смислу истрајаваћемо на позицијама које промовишу интензвну сарадњу и једнаке услове за све привредне субјекте са обе стране Дрине. Представницима спортских асоцијација предложићемо формирање заједничких такмичења, лига и купова. Свакодневним радом промовисаћемо концепт српско-српских интеграција.

Председнику Додику и свим осталим политичким субјектима у Српској желимо да истрају у одбрани Републике Српске и да мудрим и државничким одлукама сачувају најмлађу српску државу. Такође, овај историјски датум желимо да искористимо како би се захвалили др Радовану Караџићу, генералу Ратку Младићу и свим српским херојима без којих српски народ не би опстао на својим вековним огњиштима на простору западно од Дрине.

Живела Република Српска!

Grb-i-zastava