ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ ЈЕ ПОБЕДНИЧКА ЛИСТА КОЈУ ПОДРЖАВА СРБИЈА

ОСНОВАН ОДБОР СРПСКЕ ЛИГЕ У ТРСТЕНИКУ 
Српска лига (СЛ) одржала је трибину и основала Градски одбор у Трстенику, где је господин Бобан Бабић изабран за председника и у наредном периоду радиће се на формирању тимова градског одбора који ће грађанима у различитим областима понудити квалитетна и ефикасна решења. У сали пред великим бројем чланова, симпатизера и пријатеља странке представљен је програм, претходне активности и кампање СЛ, као и даљи кораци у раду новооснованог одбора.
Портпарол СЛ Владимир Јестровић прво је дао реч Генералном секретару Горану Миленковићу, који је представио широку кампању СЛ о државотворној децентрализацији Србије, са циљем рационализације државне управе и приближавање државе властитим грађанима на целој територији Србије. То подразумева делокацију једног броја министарстава, државних и националних институција и јавних предузећа из Београда, укидање аутономних области као наслеђа СФРЈ – рекао је Миленковић.
Председник СЛ Александар Ђурђев је истакао значај безбедносног сектора и очувања Косова и Метохије у саставу Србије, те право које имамо по резолуцији 1244 да се 1000 српских војника врати на КиМ. Затим је подсетио на захтев СЛ да се усвоји Закон о репрограму дугова, који би спречио извршитеље да грађанима плене имовину и омогућио замрзавање дугова на одређен период, а оснивање комуналне банке Града Трстеник , које би допринело повољнијем финансирању локалних комуналних пројеката издвојио је као део предлога СЛ да се такве банке оснују у свим већим градовима Србије. Такође, дао је значај потреби да се изврши реформа пензионог система Србије, како би се осигурале и повећале редовне исплате зарађених пензија. Залажемо се да Србија повећа субвенције и помоћ коју добијају српски пољопривредни произвођачи, јер је великим увозницима хране једини мотив што већи профит, а не и очување домаћих произвођача хране. Истакао је да Министтсви за бригу онселу на чели са министром Миланом Кркобабићем спроводи конкретне програме за развиј српског села – додао је Ђурђев.
Новоизабрани председник Градског одбора СЛ у Тестенику Бобан Бабић  указао је на то да грађани Трстеника живе тешко, да постоји велики потенцијал за развој, не само тог краја, већ и читаве Србије и да ће се Српска лига трудити да дође до што бољих резултата како би била у прилици да своје предлоге реализује. Господин Мирослав Вучковић који је изабран за председника извршног одбора општинског одбора у Трстенику је истакао да је неопходно уложити срества у села општине и подржати произвођаче хране по чијем квалитету је Тестенички крај надалеко познат. Господин Горан Стојановић, изабран за секретара општинског одбора Трстеник напоменуо је да Левачки крај познат по јунацима и херојима у свим ослободилачким ратовима да су одувек били на висини национални задатак и да ће бранити Србију од свих непријатеља.