Oдбор Српске лиге у Арађеловцу обележио Дан града

Делегација општинског одбора Српске лиге (СЛ) у Аранђеловцу на челу са председником Жељком Пановићем обележила је Дан града Аранђеловца и том приликом положен је венац на споменик Књазу Милошу, који је основао овај град. Догађају су присуствовали Генерални секретар СЛ Горан Миленковић и потпредседник Зоран Спасић.

Аранђеловац је младо насеље. Основано је наредбом кнеза Милоша Обреновића марта 1837.године на територији села Врбица, у подножју Рисоваче, ушоравањем улица са раскрсницом према Београду, Крагујевцу и Ваљеву. Кнез Милош Обреновић је касније у Буковику наредио подизање цркве „Светиј Аранђел“ и дао месту име Аранђеловац – изјавио је председник одбора Пановић.

Данас је Аранђеловац један од најлепших српских градова, а одбор СЛ ће у наредном периоду радити на томе да град додатно оснажи и развије кроз полотику развоја руралног туризма, воћарства и културе националног идентитета. Имамо све предуслове да град учинимо још бољим и подигнемо квалитет живота свих грађана – додао је Пановић.