Именовани координатор СЛ у пиротском округу и повереник ОО у Белој Паланци

Српска лига (СЛ) изабрала је руководиоце повереништва у Белој Паланци. Повереник Општинског одбора Владимир Богићевић ће у наредном периоду припремати изборну скупштину овог одбора, као и неопходних страначких органа. Такође, акценат је стављен на већу активност странке у читавом Пиротском округу, па је за координатора округа именован Немања Младеновић из Пирота.

Образовање, културу и веру ставићемо у центар нашег деловања у овој области, као и у читавој Србији, јер те теме чине скуп идентитетске основе српског друштва. Српска лига се залаже за пребацивање фокуса на идентитетска питања и креирање заокружене идентитетске политике базиране на етици, традиционалном систему вредности, патриотизму и родољубљу – изјавио је председник Извршног одбора СЛ Радован Милованкић.

Неопходно је увести јавне српске системе у процесе формирања кадрова и субвенционисања најбољих дипломаца и студената и њихово постепено укључивање у приватни или државни систем. Такође, српске компаније морају имати приоритет и то је пут ка томе да људи остану у Србији – нагласио је Владимир Богићевић, повереник одбора СЛ у Белој Паланци.