Александру Ђурђеву признање Скупштине народа Евроазије

Београд, 9.10.2018 – Светлана Константиновна Смирнова, први заменик генералног секретара Скупштине народа Евроазије уручила је јуче у Руском дому у Београду, признање ове међународне организације Александру Ђурђеву за напоре које је он учинио на приближавању Србије народима евроазијског простора – саопштила је Српска лига (СЛ), а речи захвалности Ђурђеву изразили су и Андреј Бељанинов, председник и Бернар Лозе, заменик председника Скупштине народа Евроазије.

– А од коликог су значаја евроазијско тржиште и односи са земљама које чине Евроазијску економску унију за нашу привреду и нашу државу уопште, говори и актуелна посета председника Републике Александра Вучића Казахстану током које, са својим домаћинима, разговара о економској сарадњи, повећању извоза наших производа, али и могућој казахстанској инвестицију у панчевачку „Петрохемију“, као и многим другимоблицима сарадње наших двејупријатељских земаља – подсећају у Српској лиги.

СРПСКА ЛИГА: Александру Ђурђеву признање Скупштине народа Евроазије

Пројекат „Велике Евроазије“комплементаран је идеји председника Русије Владимира Путина о економској, политичкој и културној сарадњи народа европског, али и доброг дела азијског континента. Скупштина народа Евроазије је друштвени интеграциони модел чији је главни циљ мир и сарадња евроазијских народа, првенствено у друштвеним областима, уметности или бизнису. Оснивач Скупштине народа Евроазије Андреј Бељанинов, дугогодишњи је близак сарадник председника Путина, некадашњи генерални директор државне мегакорпорације за извоз наоружања из Русије, директор Федералне службе царина Руске Федерације, а од 2017. године председник је Извршног одбора Евроазијске банке за развој.