У ЕВРОПСКОМ ПАРЛАМЕНТУ ГЛАСНО: КОСОВО ЈЕ СРБИЈА

Српска лига у посети Европском парламенту добила потврду од парламентарне групе „Европа нација и слободе“ да је по питању КиМ чврсто на српској страни!

Стразбур, 4. јул 2018 -Председник Српске лиге (СЛ) Александар Ђурђев и генерални секретар странке Горан Миленковић посетили су, током јулског заседања, Европски парламент (ЕП) у Стразбуру и том приликом се сусрели са посланицима парламентарне групе „Европа нација и слободе“, а доминантне теме разговора биле су Косово и Метохија и потенцијална економска сарадња, посебно у домену пољопривреде и задругарства.У разговорима са послаником ЕП Филипом Луазуом (Philippe Loiseau), чланом одбора ЕП за пољопривреду и рурални развој, чланом парламентарне групе „Европа нација и слободе“ (ENF) и функционером Националног фронта из Француске, партије која је пре два месеца променила назив у “Национално окупљање“, потврђен је став ове странке да је Косово саставни део Србије и да никаква нова држава на тој српској земљи не може да постоји. „Ствари би требало да се назову правим именом, јер је ОВК за нас терористички покрет“ нагласио је Луазо.

Европска унија је у кризи и са овако постављеним курсом она неће моћи дуго да опстане, а Србија заслужује и треба да буде део европске породице, много више од неких чланица ЕУ, порука је господина Луазуа, једног од 35 посланика парламентарне групе „Европа нација и слободе“.

– Евидентно је да Србија има много пријатеља, не само у ЕП, већ у целој Европи. Европске конзервативне и патриотске странке нагло јачају последњих година, а у Италији, Аустрији, Мађарској и Словенији су на власти, па је то курс који ће Српска лига и у будућности следити – изјавио је Александар Ђурђев, председник СЛ.

Иначе, Николас Беј, председник посланичке групе ЕНФ, упутио је крајем марта питања потпредседнику парламента и високом представнику, како Европска комисија планира да омогући безбедност Србима на КиМ и да одговори на поступак такозване косовске полиције, која је привела и, испред телевизијских камера, малтретирала Марка Ђурића, водећег српског политичара укљученог у преговоре са Косовом у Бриселу. Такође, средином априла посланичка група ЕНФ упутила је на исте адресе питање ко ће пратити коришћење средстава ЕУ додељених Косову, чије постојање не признају ни УН, нити пет држава чланица ЕУ, као и зашто ЕУ не одобрава доделу средстава мањинама у овој историјски српској области.

Такође, званично су затражили и одговор од ЕК може ли споменик који глорификује Меху Укиа,бившег припадника терористичког покрета УЧК у виду статуе која показује терористу са пиштољем и гранатом, а поред статуе је застава, не Косова, већ Албаније, стварно да помогне у помирењу заједница?