Српска лига: По угледу на КФОР – Резолуцију 1244 да третирамо као Библију

Београд, 13.6.2018 – Српска лига (СЛ) поздравља изјаву команданта КФОР-а на Косову и Метохији (КиМ), Салватора Куочија, да је Резолуција 1244, коју је 1999. године усвојио Савет безбедности УН, за њихове мировне снаге Библија – изјавио је Александар Ђурђев, председник СЛ, истичући да овакав став морају да имају и сви наши политички лидери у Србији, јер је он једини легитиман и у интересу је српског народа.

Ђурђев подсећа да Резолуција 1244 гарантује територијални интегритет и суверенитет Србије, те да је она полазна тачка у решавању косовског питања јер она онемогућава независност Косова, односно поништава једнострано проглашену лажну државу, на делу српске територије.

Поштовање одлука Савета безбедности и поменуте резолуције важно је и за одржавање међународног мира и стабилности, заштиту српске имовине и народа на КиМ, од учесталих напада које спроводе шиптарске власти – каже Ђурђев, додајући да би Србија свакако морала да искористи и право по Резолуцији 1244 и да размести 999 српских униформисаних лица (војника и полицајаца) на територији Косова и Метохије, како би додатно осигурала безбедност својих грађана у јужној српској покрајини.