Наша Србија ради, помозимо јој да ради више. – портпарол Владимир Јестровић

Србија са постојећим ресурсима може да буде у врху најразвијенијих земаља у односу на своју површину. Да би то постала, морамо да покренемо све капацитете које имамо како бисмо нашим грађанима омогућили нова радна места а самим тим и бољи, безбеднији и спокојнији живот. – изјављује Владимир Јестровић, портпарол Српске лиге.

Субвенционисани европски произвођачи потпуно преузимају наше тржиште на  уштрб домаћих предузетника, који се дискриминишу. Нигде у свету као сада у Србији не стоји запарложено 1.000.000 хектара пољопривредне земље. Наша пољопривреда може да производи четири пута више. -истакао је Јестровић.

Нама као држави у развоју потребна је привреда и индрустрија које су у константном прогресу, са улагањем у домаћу производњу и пласирање домаћих производа у земље које са нама желе сарадњу засновану на здравим принципима.

Уместо кредитно-увозно-дистрибуцијске политике треба инсистирати на развојно-производно-извозној политици. Успех српске привреде гарантује једино извоз, а искуства из непосредне прошлости потврђују да ми своје сировине и производе можемо највише да извеземо у Руску Федерацију. – закључује Јестровић.

Потребно је да искористимо оно што нам је природа дала. За пчеларство у Србији постоје природни услови, умерена континентална клима и богатство биљног света који пружају одличне услове за гајење пчела. Потрошња меда у Србији по становнику годишње је око 700 грама, док је у земљама света до 9 кг. то нас међутим не спречава да за светске потрошаче извозимо мед. Тражња за српским медом је све већа, али и његова употреба у другим индустријама.

У Србији се годишње произведе око 10.000 тона меда, док Русија нпр.  увезе и до милион тона меда годишње углавном из Украјне,  Аустрије и Кине.

За улагање у пчеларство су потребни минимални услови, а цена и откуп су загарантовани. Тражићемо субвенције за кошнице у Србији и развој пчеларства. Ако обновимо воћњаке и њиве, просто је природно да оне буду окружене пчелама. Ако желимо да будемо лидери у производњи органске хране, онда нам требају и природни опрашивачи – пчеле.

Наша Србија има сигурно тржиште, партнере и будућност. – додао је Јестровић