КАТАЛОНИЈА ЈЕ ШПАНИЈА А КОСОВО ЈЕ СРБИЈА

Делегација Српске лиге, предвођена председником Александром Ђурђевим и генералним секретаром Гораном Миленковићем посетила је Краљевину Шпанију на  позив Његове Екселенције Дон Алфреда Ескудера, војводе од Сан Хорхеа, великог канцелара Краљевског Дома и проф. др Дон  Хаима Санча Андереуа, професора  Високог института Верских наука и ризничара Катедралне Базилике Успења Пресвете Богородице, и том приликом изразила подршку Шпанији, у њеним настојањима да сачува целовитост и суверенитет над читавом  својом  територијом, у складу са Уставом  Краљевине Шпаније и међународним правом, за шта је Шпанска  краљевска академија одликовала председника СЛ веома престижним звањем Витеза Светог Грала у средњовековном манастиру у Валенсији, где се чувају  древне  хришћанске реликвије.

Катедрала у којој је Александар Ђурђев примио одликовање позната је по древном путиру за који се сматра аутентичним Светим Гралом, тј. Светом Чашом коју је Господ користио на Тајној Вечери и у који је прикупљена Крв Христова, сливана са Часнога Крста на Голготи. Ту су похрањене и бројне друге Светиње, као што су: делови Часног Крста, сунђер којег су натопилим оцтом и њиме појили Распетога, власи косе Пресвете Богородице,  огртач Пресвете Богородице, Мошти Светог Апостола Петра и Светог Георгија и многе друге.

СЛ изразила је посебну захвалност  Шпанији, њеном краљу и народу што нису признали једнострано  проглашње независности Косова и лажну државу на територији  Републике Србије, и што су на тај начин подржавали територијални интегритет и суверенитет наше земље. Са састанка је послата јасна порука „Каталонија је Шпанија а Косово је Србија“.