ЗАХТЕВАМО ХИТНЕ СМЕНЕ РУКОВОДСТВА РТС ЗБОГ АФИРМАЦИЈЕ ОГОЉЕНОГ САТАНИЗМА

Српска лига најоштрије осуђује уређивачку политику такозваног јавног сервиса и тражи смену директора РТС-а и главног и одговорног уредника канала РТС 3. Представа под називом Битеф-Олимп у славу култа трагедије у трајању од 24 часа, која је у директном преносу приказивана на Трећем каналу РТС-а, такозваном јавном сервису који треба да негује културу, науку и традицију, експлицитним окултним и сексуалним садржајима са елементима паганских обичаја узнемирила је целокупну српску јавност. Приказивање нагих женских и мушких тела која у моментима транса имитирају агресивне демоне никако не могу да се сматрају културом и слободним уметничким изражајем редитеља, већ би се у најмању руку могло рећи да се ради о ТОРТУРИ И НЕКУЛТУРИ са психогеним елементима.

Управо је јавни сервис, који плаћају сви грађани Србије, у већини својих емисија критиковао приказивање ријалити програма, док су у протекла двадесетчетири часа послали јасну поруку да и од ријалити програма постоји нешто горе. Такође, програм са експлицитним, агресивним, садистичким, сатанистичким, порнографским садржајима, био је доступан деци свих узраста и без старосне ознаке садржаја који се приказује. Покушај да се сексуално насиље представи као култура је насиље над најбитнијим делом нашег становништва – ДЕЦОМ.

Српска лига се залаже за пуну примену закона и етичког кодекса емитера, према којима су фреквенције национална добра, а на тај начин хоћемо да сузбијемо овакве и ријалити програме, који ментално трују наше становништво. Уколико будемо пропустили шансу да сви заједно осудимо овакву врсту „културних“ дешавања, немамо много наде да очекујемо бољу, лепшу, здравију и чистију будућност за нашу децу и нас саме. Исто тако захтевамо од надлежних органа да покрену одговарајуће поступке против лица која су дозволила приказивање оваквих садржаја, а због узнемирења целокупне јавности, ради заштите физичког и психичког интегритета сваког грађанина.

srpskaliga.rs