Вучић је у праву: Гаса нема нигде осим у Русији!

Александар Ђурђев, председник Српске лиге, поздравио је данас изјаву председника Владе Александра Вучића и изабраног председника Републике Србије о интезивирању сарадње са Русијом и изградњи гасног интерконектора са Бугарском који ће нам помоћи да постанемо водећа индустријска земља у региону.

Више пута смо указивали на негативну медијску кампању која се води против српско- руских споразума и руских фирми у Србији од стране појединих политичких мешетара који заступају НАТО интересе и чији је циљ да по сваку цену угрозе српско-руске односе и историјско пријатељство два братска народа.

Србија купује гас од нашег јединог снабдевача Газорома, по нафтној формули, што се испоставило веома исплативим за нас. Глобални пад цена нафте имао је за последицу пад цена гаса, где се очекује да ће овај ниво цена остати до краја године. Ако се погледају цене осталих енергената, да се видети да је цена гаса далеко повољнија и улази у еконосмки исплативу категорију.

Учешће руског гаса на европском тржишту је достигао 33,5 одсто и даље расте.

Да би снабдевање гасом било стабилно и да би се повећавала потрошња неопходно је на било који начин да дође до повезивања са гасним трасама.