Окренимо се домаћој, а не западној „новој“ и ГМО храни!

Нови Сад, 10. март 2017 – Наша храна је богата свим састојцима које ЕУ жели да пласира под формом „нове хране“ и ГМО, поготово.

unnamed

Бундева, шипурак, трњина, хељда, мекиње, разне врсте чајева се по нутритивним вредностима могу поредити са свим производима које чланице ЕУ желе да продају и на мала врата наметну земљама, међу којима је и Србија, које „куцају на врата ЕУ“, па зато, неретко, без поговора прихватају све што стиже из највећих корпорација земаља са запада – изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ) осврћући се на недавно проналажење штетних организама у семенском кромпиру који је из земаља Бенелукса послат на територију Босне и Херцеговине.

Српска лига се и овом приликом залаже да надлежна министарства Републике Србије повећају субвенције и помоћ коју добијају српски пољопривредни произвођачи а да се не подлеже додворавању институцијама ЕУ и домаћим велетрговцима и великим увозницима хране којима је једини мотив што већи профит а не и очување домаћих произвођача хране.