Српска лига осуђује тероризам у Новом Саду: СРПСКА ВОЈВОДИНА НИЈЕ НА РЕДУ

Српска лига осуђује тероризам у Новом Саду

Вечерас су активисти Српске лиге прелепили терористичке плакате организације Млада Војводина у Новом Саду са јасном поруком да Српска Војводина није на реду!

Угледајући се на терористе из јужне српске покрајине Косова и Метохије, терористи из северне наше покрајине Војводине настављају истом жестином. Деловање организација које позивају сепаратизам у било којем делу Србије треба забранити и кривично гонити, као што је данас био случај са плакатирањем Новог Сада активиста тзв. Младе Војводине и позивом да се Војводини додели посебан међународни телефонски број, изјавио је Горан Миленковић, генерални секретар Српске лиге и додаје: „Било какве претензије у том смислу штете сваком грађанину Републике Србије, а доприносе нестабилности и погоршању безбедности државе.

goran-milenkovic

У периоду када се на бруталан начин наставља отимање српског Косова и Метохије и када је српски народ у земљама у окружењу изложен нападима на идентитет и постојање, у Новом Саду се оштро напада уставни поредак и угрожава државност Србије.

„Србија има веома тешка и болна искуства са разним облицима сепаратизма, а у појединим деловима државе сада се опет јављају нове сепаратистичке тежње. Због тога се заговарање сепаратизма и рад на одвајању делова наше територије мора сматрати кривичним делом и сећи у корену, а починиоци кривично одговарати,“ наводи Миленковић.

Српска лига, у складу са искуствима озбиљних земаља, предлаже доношење одговарајућих закона на основу којих ће се кажњавати сви они који на томе раде, а одговарајуће одредбе треба да буду унешене у медијске и просветне законе.

Српска лига поручује да је Војводина настала као српска, постоји као српска и остаће заувек српска! Само Српска Војводина ће бити богата успешна и просперитетна. Само у Српској Војводини нећемо бити понижени и постиђени! То нико и никад не може да промени! Зато одмах свима њима јасно и гласно поручујемо да Српска Војводина НИЈЕ НА РЕДУ за даље парчање Србије!

 

Горан Миленковић, генерални секретар Српске лиге

srpska-vojvodina-nije-na-redu