Десница више не чека, одржан први радни панел јавног заговарања (Видео)

Данас је  у хотелу Москва у Београду одржан радни панел представника активног националног савеза. За округлим столом на тему ”Стратешке алтернативе Срба у 21. веку” јавности су изнели своје ставове: председник покрета Источне алтернативе и некадашњи високи функционер Српске радикалне странке, Драган Тодоровић, члан председништва  ДСС, Игор Ивановић, председник покрета Српска лига, Александар Ђурђев, председник покрета Народна мрежа, Владан Глишић, као и истакнути политички аналитичари и новинари.

Учесници су у свом обраћању обухватили следеће теме:  економија, безбедност и  систем вредности .
У другом панелу јавног заговарања излагачи су разматрали медисјку слику, притисак и репресију кроз тематику “ Задатак медија у афирмацији стратешких алтернатива Срба у 21. веку„.
okrugli_sto
Др Миша Ђурковић је у свом обраћању поздравио организацију оваквог округлог стола и изразио наду о уједињењу патриотских снага.
Др Дејан Мировић истакао је следеће: „Спашавање Космета од београдских колабориста мора бити приоритет нас патриота“.
Кључне тачке у излагању председника Српске Лиге,  Александра Ђурђева биле су : „Обнова економског суверенитета Србије, јачање домаће привреде, прекид фактичког пузајућег учлањења Србије у НАТО и максимално повезивање са Русијом“.
Окупљени за овим столом сматрамо да патриотске снаге у Србији имају историјску одговорност да учине све што је у њиховој моћи, како би стварна већина у Србији коначно добила политичку снагу довољно јаку да их адекватно представља у парламенту и политичком животу“ истакао је Драган Тодоовић.
Председник Народне мреже Владан Глишић нагласио је да се морамо залагати за одбрану  традиционалних вредности, породице и достојанства човека, промоција културе живота и рађања, васпитавање деце за патриотизама.
Игор Ивановић из ДСС-а напомиње да нико није против Европске уније без разлога и да је званични Брисел годинама гази достојанство Србије и српског народа.
Борис Алексић се осврнуо на безбедносну ситуацију и истакоа да би српско-руски центар у Нишу био лек за тероризам на Балкану.
Марина Рагуш изразила је наду да припадамо генерацијама које могу изградити националну државу ослоњену на братску Русију.
Др Елена Гускова је истакла да је тренутно стање у Србији следеће: Политички систем има тоталитарно обележије, на власти је странка без идеологије а у парламенту тренутно нема опозиције.
okrugli_sto_moskva (3)
Панели нису завршени само излагањем учесника, већ и скицирањем следећих корака у даљем раду и путу ка спровођењу циљева и вредности који деле као политички истомишљеници.
Савез патриотског блока биће струја и глас већине грађана Србије, који до сада нису имали представнике у парламенту Републике Србије.
Више десетина присутних гостију бурно је поздравило иницијативу за удруживање  патриотских покрета и организација.