Дан примирја у Првом светском рату

Данас се на Дан  потписивања примирја у Првом светском рату  са поносом сећамо славне прошлости наше земље и нашег народа. Наша је  земља као победник дочекала дугоочекивано примирје Првог светског рата 1918. године.

Цена мира и победе скупо је плаћена. Србија је, изгубила 1.247.435 људи, односно 28% од целокупног броја становника које је имала по попису из 1914.

Након повлачења и албанске голготе, тадашња Србија, у јединству  свих, од Краља до обичног редова,  доживела је васкрсење, и борбу за голи опстанак претворила у тријумф који историја никада неће заборавити.

Данас, безмало век касније, Србија нема ингеренција над већином територија које су нам наши славни преци својом херојском борбом обезбедили и оставили нам  на чување. Србија се данас не осећа као земља у којој живе победници.

Српска лига, на данашњи дан, који са поносом славимо, подсећа да само јединствени и чврстог, патриотског духа, спремни на личне жртве можемо поновити успехе наших претходника.  Угледајмо се на оне који су дали најбоље од себе, нашој земљи и нашем народу. Само тако бићемо кадри да Србију попут феникса из пепела поново подигнемо у висине.

Слава херојима Првог светског рата!

Живела Србија!

dan-primirja-u-prvom-svetskom-ratu