Стране банке се богате у Србији а признају независност Косова

 

Српска лига обавештава јавност да већина страних приватних банака које послују на територији Србије не поштује Устав и законе ове државе и не признаје Косово и Mетохију као саставни део Србије. Уколико сте грађанин Србије који живи на Косову и Метохији, немогуће је да добијете кредит у готово свим страним банкама у земљи.

promocija-srpske-lige-2015-9-11-mc (1)

Дискриминушући Србе са Косова и Метохије, стране банке фактички признају независност Косова. Неке од ретких банака које имају могућност за давање кредита грађанима који живе на Косову и Метохији, њима постављају строжије услове, висине плате и гаранције, него што се то тражи од осталих грађана Србије.

Поред тога што иностране компаније које послују у Србији износе профит, српски новац не остаје у Србији већ значајно одлази и у форми екстрапрофита иностраних банака. Кроз екстрапрофит страних банака у претходних 12 година из Србије се одлило више од 30 милијарди евра. На тај начин профитирале су само матичне државе тих банака, док су се домаће банке нашле у дубоко негативној зони пословања, што је узроковало уништење српског банкарског система.

Данас не постоји ни једна српска национална банка. Приватним иностраним банкама је омогућено да послују у Србији по екстра повлашћеним условима, тако да ове банке грађанима пружају услуге кредита са непристојно високим каматним стопама. На тај начин стиче се огроман екстра профит који напушта Србију. Уз све то оне не признају Косово и Метохију као део Србије.

Српска лига позива Владу Србије да хитно реагује и казни стране банке, чак и забраном њиховог пословања, уколико не поштују Устав и законе.