Црвене линије за Бриселски споразум

Српска лига сматра да је Србији потребан престанак интеграција са Европском унијом и обнова суверености Србије. Већ петнаест година Србија нема своју сопствену спољну политику, јер је све подредила прикључењу Европској унији.

Ових дана доживљавамо суноврат такве политике и преко нам је потребно да се политичка елита пресабере, усагласи јасну стратегију и коначно одреди црвене линије по питању српске државности. Захтеви за коначним признавањем независности Косова и гажењем српске заставе оправдавају став Српске лиге.

Уколико као народ немамо никакве користи од овакве спољне политике, константно се задужујемо, остајемо без националних добара и радних места и губимо суверенитет на преосталим територијама српске државе, онда нам је свакако неопходна нова платформа државне политике. Јасно одређивање тренутног и будућег српског интереса у међународним односима је решење за вођење одговорне државне политике.

 

По доласку на власт Српска лига ће преиспитати све оно што је потписано у оквиру Бриселског процеса. Српске компаније морају добити пуну слободу рада на Космету, а језеро Газиводе, Трепча и минерални капацитети у потпуности морају да остану под контролом српског електроенергетског система.

 

novilogo