Подршка српским студентима да се усавршавају у Русији

 

Двадесетосмогодишњи студент из Србије, Тодор Пожарев, већ три године бави се научним радом у Москви где је највишом оценом окончао мастер студије.  После завршенog мастерa, узимајуђи у обзир његов рад и успех,  уз свесрдну подршку и помоћ покрета Српска лига уписао је докторске студије на престижном Ломоносов Универзитету у Москви, на буџету Руске Федерације.

Пожарев је учествовао на многобројним конференцијама, а његово интересовање је кулминирало усмеравањем на развој самореферентних когнитивних система и фактор креативности вештачке интелигенције.

Његов рад и успех привукао је пажњу лидера Српске Лиге Александра Ђурђева који је његовом даљем усавршавању пружио подршку и помоћ, јер по његовим речима сваки успех наших младих људи доприности позитивној слици Србије. Ђурђев такође додаје да је такве људе неопходно подржати независно од политичке свакодневнице.

Пожарев није први студент коме је Српска лига указала подршку да настави студије у Москви. Правда је већ писала о  двојица дипломираних студената Факултета техничких наука из Новог Сада, Немањи Петровићу и Александару Шиманићу којима је Српска лига помогла да добију стипендију Руске федерације и наставе студије у Русији.

 

 

unnamed (1)

Извор: Портал Правда