Санкцијама које је Хрватска увела Србији Европска Унија крши сопствене прописе!

Једностраним санкцијама које је Влада Републике Хрватске увела против Републике Србије, озбиљно су уздрмани темељи ЕУ. Тим потезом Хрватске, ЕУ брутално крши своје сопствене прописе, односно крши сопствени споразум (ССП) који је потписала са Републиком Србијом као државом кандидатом за чланство.


batrovci-Tanjug-Dragan-Stankovic

Наиме, како је Хрватска део евро зоне, то значи да или Хрватска влада не поштује и крши прописе ЕУ или да ЕУ крши и не држи до сопствених прописа.
Ако ЕУ тако поштује своје акте, грађани Србије би требало да се запитају коме безусловно поверавају будућност своје деце? Ако се они овако односе према својим актима, да ли то знаци да акти било које српске месне заједнице имају већу правну снагу од уговора ЕУ? Ако ЕУ негира идеју на којој је настала требамо се озбиљно запитати куда ми то заправо идемо? Да ли ЕУ још увек постоји, односно да ли је ово почетак краја ЕУ?
Увоћењем санкција Хрватска, чланица ЕУ, негира и крши постулате на коме је Европска Унија конституисана, гурајући на тај начин Србију у царински рат. Зато, подржавамо Владу Републике Србије у увођењу контрамера, којима се штити државна територија, национални и економски интерес и заузима озбиљан став поводом неодговорне политике чланице ЕУ.