Изрешетани билборди са ликом председника Српске лиге Александра Ђурђева

Српска лига захтева од надлежних државних органа да хитно утврде ко стоји иза најновијих претњи и притисака на председника Српске лиге Александра Ђурђева. У последњoj у низу претњи, из гасне пушке су изрешетани билборди са фотографијом Александра Ђурђева а починиоци су нишанили у чело тако недвосмислено шаљући претећу поруку.

812235648_60116

Овог пута је испаљен метак са бојом али се тиме упућена претња да би следећег пута то могао да буде прави метак. Још више забрињава да се ти билборди налазе на само пар метара од полицијског пункта и бројних камера код наплатне рампе на ауто путу Београд-Нови Сад. Доказ да није реч о изолованом инциденту већ планираном и координираном нападу на Ђурђева показује и то да су истовремено уништени и билборди који се налазе у другим местима у Србији.

Српска лига наглашава да је ово само наставак прогона Александара Ђурђева, да је он недавно био подвргнут ужасном медијском линчу а затим и отпуштен из фирме у којој је радио. Сви ти притисци усмерени су на то да се Ђурђеву и другим представницима Српске лиге ускрати право на политичко деловање.

814503206_20636 (1)

Пуцање у билборде са ликом Александра Ђурђева догађа се само неколико дана пошто је Српска лига представила своју политичку платформу у којој је позвала на уједињење патриотских и десних политичких организација.

Српска лига поручује својим противницима да је неће уплашити овакви напад и да неће одступити од политике коју заступа. Полиција је извршила увиђај на лицу места, а Српска лига захтева од премијера Србије Александра Вучића и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића да починиоци буду приведени правди.

814435065_20324