Подршка британске круне Србији

Београд, 10. новембар 2018 – Повлачење признања тзв. независности Косова и Метохије од стране десет светских држава ове године, од којих су четири државе које су повукле признање чланице британског Комонвелта нација са седиштем у Лондону, видимо као племенит и позитиван сигнал српском народу од стране британске круне, као традиционалног вође овог међувладиног удружења земаља – навео је Горан Миленковић, генерални секретар Српске лиге.

Повлачење признања тзв. независности Косова и Метохије од стране Гренаде и Папуа Нове Гвинеје, као две од шеснаест Крунских земаља Комонвелта, које признају британску краљицу као шефа државе, која у свакој од земаља поставља, по предлогу шефа владе, генералног гувернера који је њен представник у држави, од огромног је значаја за Србију и све Србе на планети. Признање су недавно повукли, такође, и Комонвелт Доминика и Лесото, бивше територије Британске империје, сада чланови Британског Комонвелта. То је јасан и позитиван сигнал свим земљама света у смеру поштовања међународног права, правде и истине, за коју никада није касно. Такође, то је и ограничавајући фактор за лицемерје, агресију и антицивилизацијско деловање албанских управљачких структура у јужној српској покрајини Косову и Метохији – посебно је истакао Миленковић.

Надамо се да ће овакве потезе следити временом и друге државе, а да ће британски и српски народ, као последица тога, следити своје историјско пријатељство. Српска лига види Србе као европски народ, а Србију као стару, модерну и конзервативну европску државу, и у том циљу настојимо да јачамо односе са свим државама и актерима у Европи који деле такву визију, закључује Горан Миленковић.