ОСНОВАН ОДБОР СРПСКЕ ЛИГЕ У КРАЉЕВУ

Српска лига (СЛ) одржала је трибину и основала Градски одбор у Краљеву, где је господин Жељко Вујовић изабран за председника и у наредном периоду радиће се на формирању тимова градског одбора који ће грађанима у различитим областима понудити квалитетна и ефикасна решења. У сали Скупштине Града Краљево пред великим бројем чланова, симпатизера и пријатеља странке представљен је програм, претходне активности и кампање СЛ, као и даљи кораци у раду новооснованог одбора.

 Портпарол СЛ Владимир Јестровић прво је дао реч Генералном секретару Горану Миленковићу, који је представио широку кампању СЛ о државотворној децентрализацији Србије, са циљем рационализације државне управе и приближавање државе властитим грађанима на целој територији Србије. То подразумева делокацију једног броја министарстава, државних и националних институција и јавних предузећа из Београда, укидање аутономних области као наслеђа СФРЈ и проглашавање Новог Сада за нову престоницу Србије – рекао је Миленковић.

Председник СЛ Александар Ђурђев је истакао значај безбедносног сектора и очувања Косова и Метохије у саставу Србије, те право које имамо по резолуцији 1244 да се 1000 српских војника врати на КиМ. Затим је подсетио на захтев СЛ да се усвоји Закон о репрограму дугова, који би спречио извршитеље да грађанима плене имовину и омогућио замрзавање дугова на одређен период, а оснивање комуналне банке Града Краљево, које би допринело повољнијем финансирању локалних комуналних пројеката издвојио је као део предлога СЛ да се такве банке оснују у свим већим градовима Србије. Такође, дао је значај потреби да се изврши реформа пензионог система Србије, како би се осигурале и повећале редовне исплате зарађених пензија. Залажемо се да Србија повећа субвенције и помоћ коју добијају српски пољопривредни произвођачи, јер је великим увозницима хране једини мотив што већи профит, а не и очување домаћих произвођача хране – додао је Ђурђев.

Новоизабрани председник Градског одбора СЛ у Краљеву Жељко Вујовић указао је на то да грађани Краљева живе тешко, да постоји велики потенцијал за развој, не само тог краја, већ и читаве Србије и да ће се Српска лига трудити да дође до што бољих резултата како би била у прилици да своје предлоге реализује.