Без реформе пензијског система остајемо без пензија!

Београд, 10.01.2018 – Подржавамо став Партије уједињених пензионера Србије (ПУПС) да је Србији хитно потребна измена пензионог система како ускоро пензије не би постале социјална категорија, а не заслужена и правична надокнада за радни век посвећен држави и друштву као и свим будућим генерацијама – изјавио је Горан Миленковић, генерални секретар Српске лиге (СЛ).

Што пре мора да започне унутрашњи дијалог на тему будућности пензија, јер се у наредним годинама само може очекивати повећање броја пензионера којих је тренутно у Србији око 1.740.000, а и однос запослених тј. оних који пуне пензиони фонд и пензионера се неће значајно променити. Свакако да би једна од идеја о којој би требало да се разговара могла бити и формирање „Фонда техничко-технолошке солидарности за исплату пензија“, како је ПУПС предложио, али сви други начини да пензије буду редовне и у пуном износу у наредном периоду – сматра Миленковић.

Он подсећа да од 2021. године на ред за своју пензију долазе сви представници такозване „бејби-бум“ генерације (рођени по завршетку Другог светског рата у периоду од 1947. до 1957. године) који су 2008. године почели да улазе у групу пензионера старијих од 65 година, тако да је сада последњи тренутак да се разреши будућност исплате пензија у Србији.