Српска лига упозорава да је сепаратистичка тзв. „Млада Војводина“ на корак од тероризма

Странка Српска лига осудила је данас акцију организације Млада Војводина и ЛСВ која је у Новом Саду писала графите са поруком „Војводина = Каталонија“ а недавно су узнемирили грађане Србије и порукама да ће Војводина ускоро добити међународни позивни број попут Косова и оценила да „Српска Војводина није на реду“.

У саопштењу те странке наводи се да су њени активисти прелепили, како се наводи, антисрпске плакате и графите Младе Војводине и ЛСВ уНовом Саду и оптужили Младу Војводину за тероризам и сепаратизам.

„Угледајући се на терористе из јужне српске покрајине Косова и Метохије, терористи из северне наше покрајине Војводине настављају сепаритистичким путем који неминовно води у тероризам. Деловање организација које призивају сепаратизам у било којем делу Србије, као што је био случај са плакатирањем Новог Сада од активиста такозване „Младе Војводине“ и позивом да се Војводини додели посебан међународни телефонски број, а сада се позива да Војводина иде путем Каталоније мора да се забрани и кривично гони“, навео је председник Српске лиге Александар Ђурђев.

Он је оценио да се у Новом Саду на тај начин оштро напада уставни поредак и угрожава државност Србије у тренутку када се наставља отимање Косова и Метохије и када је српски народ у суседним земљама изложен нападима наидентитет и постојање.

„Србија има тешка и болна искуства са разним облицима сепаратизма, а у појединим деловима државе сада се опет јављају нове сепаратистичке тежње. Због тога се заговарање сепаратизма и рад на одвајању делова наше територије мора сматрати кривичним делом и сећи у корену, апочиниоци кривично одговарати“, навео је Ђурђев.