Србија и Мађарска на бранику хришћанске Европе!

Српска лига (СЛ) позива мађарског премијера Виктора Орбана да програмом финансијске помоћи припадницима мађарског народа у Војводини, којим је предвиђена кредитна линија у износу од 160 милиона евра за период од 2016-2018. године, не фаворизује само једну нацију већ да иницира заједничке пројекте Србије и Мађарске  којима ће се створити још јачи заштитни зид пред налетом радикалног ислама преко мигрантске инвазије на хришћанску Европу –  изјавио је Александар Ђурђев, председник Српске лиге, поводом недавне Орбанове најаве ће Мађарска, уз кредитно финансирање својих сународника, ући и у процес куповине „Војвођанске банке“.

– Куповином највеће банке у Војводини, ствара се погодно тле за финансирање куповине најплодније српске земље од стране мађарских држављана, уколико се у Србији од 1. септембра, по слову потписаног Споразума о стабилизацији и придруживању, и практично омогући страним држављанима да купују наше земљиште – рекао је Ђурђев, позивајући Орбана да декларативно пријатељство са Србима које промовише, покаже и делом тако што ће посаветовати нашу владу како да се, као што је Мађарска већ учинила, заштити од уплива странаца у власништво над српском земљом.

Српска лига ће и дање инсистирати да надлежни органи Републике Србије у наше законодавство уведу прописе којима ће се онемогућити распродаја земље странцима, као и да Србија партнерски, на равноправној основи, сарађује са свим земљама у пројектима од обостране користи. Србија и Мађарска једино на тај начин могу бити суседи који ће се међусобно уважавати и поштовати –  закључио је Ђурђев.