СРПСКА ЛИГА учествовала на заседању удружења СПАС

Потпредседник Српске лиге (СЛ) Марко Суботин говорио је у четвртак 25.05.2017. на седници Скупштине Сабора произвођача агропривреде Србије – СПАС, која је одржана у сали Скупштине града у Краљеву.

У оквиру кампање „Стоп продаји земље странцима“ Суботин је делегатима Скупштине нагласио да се држава налази у огромном проблему, а да ће последице осетити сви грађани Србије, уколико се спроведе одредба која предвиђа да ће држављани Европске уније моћи од 1. септембра ове године да купе српску државну земљу. Цена пољопривредног земљишта по хектару је у Србији вишеструко мања, а квалитет већи, него у земљама ЕУ. У том контексту захтевамо да држава под хитно правно спречи да наши држављани дођу у ситуацију да у Србији буду надничари на туђој земљи – нагласио је Суботин.

СЛ је подржала захтеве СПАС-а за формирање пољопривредно-шумарске коморе Србије и оснивање пољопривредне банке, а све у циљу заједничког и системског рада свих пољопривредних ентитета у Србији. Удружење СПАС, такође, је пружило подршку кампањи Српске лиге и захтеву за стопирање срамне одредбе о продаји земље странцима из Споразума о стабилизацији и придруживању, који је потписала власт у Србији 2008. године.