Српска лига: Стоп антисрпству и антиправослављу у квазихумористичким емисијама!

Београд, 20.4.2017 – Православна вера, српска традиција, часна историја, духовност и култура, али и свето Косово и Метохија и немањићки манастири, не смеју, ни по коју цену, бити предмет подсмевања и карикирања у емисијама натегнутог хумора које се емитују на телевизијама са националном фреквенцијом, као што су Прва и Б92 – каже Александар Ђурђев, председник Српске лиге (СЛ) и упозорава да такви садржаји вређају српски национални идентитет и утичу на стварање негативног става према свему што је српско.

aleksandar-durdev-foto-fonet-1450388774-806385 (2)
Карикирање православних верских празника и поспрдно коментарисање сусрета Његове светости патријарха Иринеја са највишим државним функционерима, показују колико су озбиљне намере појединих телевизијских аутора и тандема тзв. комичара Ивановић – Кесић да дискредитују институцију Српске православне цркве и истинске вредности, на којима почива наша вера и традиција – истиче Ђурђев и напомиње да су младе генерације којима је најлакше манипулисати посебно изложене овим антисрпским и антиверским утицајима.
logo13
Председник СЛ сматра да је крајње време да РЕМ, у оквиру својих надлежности, коначно реагује и покрене процедуру за одузимање земаљских националних фреквенција свим електронским медијима који, на овакав нецивилизован начин, злоупотребљавају чињеницу да им је држава дала на коришћење један овакав национални природни ресурс као што је фреквенција за емитовање. Који њима служи за вређање 90% грађана Србије који су се на попису изјаснили као верници СПЦ.